SMARTPHOTOS

Hoi, leuk dat je mijn website bezoekt.

 

Ik woon in de Noord-Hollandse gemeente Purmerend, een stad van 80.000 inwoners.

Purmerend maakt deel uit van de regio Waterland, samen met gemeentes als Landsmeer, Beemster, Oosthuizen, Edam-Volendam en Monnickendam. De regio kan als typisch Hollands beschouwd worden.

 

Ik ben een natuurliefhebber, verblijf regelmatig in de Duitse Eifel en geniet er van om daar uren door bossen en heuvels te hiken of te mountainbiken. Behalve van de schitterende omgeving, ben ik ook liefhebber van het, aldaar gelegen, meest uitdagende circuit ter wereld, de Nordschleife, oftewel "The Green Hell".

 

Naast mijn hobby's hiken, mountainbiken en motorrijden, ben ik enkele jaren geleden ook begonnen met fotograferen als hobby. Incidenteel gebruik ik daar een digitale spiegelreflexcamera voor, een Nikon D3000, maar meestal gewoon mijn smartphone (Samsung), vandaar de naam van mijn website "smartphotos".

 

Voordeel van de smartphone is natuurlijk dat je deze altijd bij de hand hebt en foto’s snel en makkelijk te delen zijn via de social media. Nadelen zijn het ontbreken van een (optische) zoomfunctie, instellen belichting en de relatief kleine sensor.

 

Dat je toch heel aardige foto's met de smartphone kunt maken, wil ik op deze site laten zien.

Ik gebruik vaak enkele apps om foto's te kunnen bewerken, zoals Snapseed, Aviary, Enlight, Effects Studio en Color Splash..

 

Blader eens door de verschillende mappen onder “Portfolio”. Ik hoop dat je de resultaten kunt waarderen.

Alle foto's op deze website zijn mijn eigendom en mogen niet, zonder toestemming, door derden worden gebruikt.

 

Peter

 

Ps. Voor mijn Twitter account, Instagram account en YouTube kanaal, zie de buttons onder “Links”.